Go to Top

PINGVINEN METTES ÄVENTYRSRESA

för barn mellan 6-8 år
Mette råkar fastna i en fiskebåts nät och färdas ofrivilligt långt hemifrån. Hon är med om många äventyr. Mette letar efter en orkester som hon har hört på CD och ett yrke. Det enda hon vet är att hon älskar musik. Till slut hittar Mette både orkestern och yrket.

Speltid: ca 40 min. och 55 min (familjeföreställning).

Framförd med Glenn Mossop och Kungl. Filharmoniska orkestern 1998, vid Öppet Hus på Sthlms Konserthus 1999, med Västerås Sinfonietta våren 2000, med Alexander Hansson och Gävle Symfoniorkester 2002 och med Andreas Lönnqvist och Helsingborgs Symfoniorkester 2005.

Musik som ingår: Uvertyr t Figaros Bröllop, Sockerféns dans och Trepak ur Nötknäpparen, Debussys Petite Suite, Smetanas Moldau, Gershwins An American in Paris, Benjamins Jamaican Rumba, ur Peter och Vargen, Jernbanegalopp

Allsång: En liten båt, Det kom en haj, En kulen natt, Apans sång ur Djungelboken.

AKTUELLA PROGRAM

Skol- och familjekonserter (med eget manus)  tillsammans med orkestrar.

EN STÄDAD KONSERT

(för barn mellan 6-8 år)
En städtant har tagit fel på tiden och hamnar mitt i en konsert för barn. Hon älskar musik och deltar i konserten med upptåg och infall. Vad kan man göra med musik? Man kan dansa, sjunga och berätta historier med hjälp av musik.
:: Mer info

SNÖVIT OCH DE SJU VARGARNA I HASSELBACKESKOGEN

(för barn mellan 6-8 år)
Saga har kommit för att berätta sagor för barnen, men har drabbats av virrsjukan. Hon har dock fått tag på en medicin mot virrsjukan. En ny saga, som egentligen är en blandning av flera kända sagor, växer fram när Saga, med hjälp av orkestern och barnen berättar om hur hon fick tag på medicinen.
:: Mer info

 

JAKTEN PÅ OPERAKATTEN

(för barn mellan 9-11 år)
Primadonnans katt har smugit sig ner på scen och gömt sig i orkestern. Enda sättet att locka fram katten är att spela operamusik, eftersom katten älskar opera.
:: Mer info

 

PINGVINEN METTES ÄVENTYRSRESA

(för barn mellan 6-8 år)
Mette råkar fastna i en fiskebåts nät och färdas ofrivilligt långt hemifrån. Hon är med om många äventyr. Mette letar efter en orkester som hon har hört på CD och ett yrke. Det enda hon vet är att hon älskar musik. Till slut hittar Mette både orkestern och yrket.
:: Mer info

PINGVINEN METTE PÅ SKATTJAKT


Premiär med Gävle Symfoniorkester den 13/11 –03
Mette är tillbaka med nya äventyr, men denna gång under vattnet.
Hon har kommit över en skattkarta och har därför tagit ledigt som dirigent från Gävle Symfoniorkester för att leta efter skatten. På vägen träffar hon nya och gamla vänner och hon gör en fantastisk upptäckt!
:: Mer info

EN KUSLIG KONSERT

 aldrig framförd. 6-8 år:
Konserten handlar om det misslyckade spöket Dido (Eva). Hon är ett rädd spöke och klarar inte av att spöka eftersom hon skräms av allt läskigt som spindlar, mörker, folk som skriker och spöken.
:: Mer info