Go to Top

MANUSFÖRFATTAREN

forelasning_topp
Skriver på beställning. Läser in ämnet och gör research.
Bearbetningar av befintliga manus, t ex Sound of Music, Folk och rövare i Kamomilla Stad, Klas Klättermus.

Manus av Eva Mutvei (är medlem i Dramatikerförbundet)

PRODUKTIONER

MONOLOGER

Tandvårdsmonologen ”Kronan”
om framtidens tandvård: beställd av SKTF, framförd av Eva Mutvei vid mässor och fackliga möten runt om i Sverige och på Åland under 1998-2000, sammanlagt 15 ggr. Längd 20 min.

Kaosmonolog
beställd till öppnandet av en två-dagars konferens i Gävle Konserthus den 6 maj 1999. Har även framförts 7 ggr vid SKTF-konferenser samt vid Kristdemokraternas kommunala årsmöte i Solna Stadshus 1999. Framförd av Eva Mutvei. Längd 20 min.

Skälla på facket
monolog beställd av Trä-och skogsfacket och framförd av Eva Mutvei på ett fackligt möte på TCO:s kursgård på Lidingö 1999. 
Har även framförts vid flera tillfällen för medlemmar i SKTF/Vision.
Längd 20 min.

Ta makten över din tid
En föreläsnings-föreställning i ord och ton som leder till eftertanke.
Vad är tid? Finns den? Vad gör vi med den?
Kabarén kan med fördel användas som diskussionsunderlag om tid ur ett stressperspektiv vid medlemsmöten, årsmöten, yrkesträffar, rekryteringsaktiviteter, m.m.   

SKOL- OCH FAMILJEKONSERTER

En städad konsert för barn mellan 6-8 år: 
En städtant har tagit fel på tiden och hamnar mitt i en konsert för barn. Hon älskar musik och deltar i konserten med upptåg och infall. Vad kan man göra med musik? Man kan dansa, sjunga och berätta historier med hjälp av musik. Speltid: ca 40 min. 
Spelad med DalaSinfoniettan och Mats Janhagen 1999 och Norrköpings Symfoniorkester och Joakim Unnander 2000 
Musik som ingår: Montis Csardas, Småtrollens dans av Halvorsen, Pavane för en död princessa, Valsen ur Törnrosa, Champagnegalopp, Seguedilla ur Carmen.
Allsång: Klättermusens vaggvisa, Blommig Falukorv, Musik ska byggas utav glädje.

Pingvinen Mettes äventyrsresa för barn mellan 6-8 år:
Mette råkar fastna i en fiskebåts nät och färdas ofrivilligt långt hemifrån. Hon är med om många äventyr. Mette letar efter en orkester som hon har hört på CD och ett yrke. Det enda hon vet är att hon älskar musik. Till slut hittar Mette både orkestern och yrket.
Speltid: ca 40 min. och 55 min (familjeföreställning). 
Framförd med Glenn Mossop och Kungl. Filharmoniska orkestern 1998, vid Öppet Hus på Sthlms Konserthus 1999, med Västerås Sinfonietta våren 2000, med Alexander Hansson och Gävle Symfoniorkester 2002 och med Andreas Lönnqvist och Helsingborgs Symfoniorkester 2005.
Musik som ingår: Uvertyr t Figaros Bröllop, Sockerféns dans och Trepak ur Nötknäpparen, Debussys Petite Suite, Smetanas Moldau, Gershwins An American in Paris, Benjamins Jamaican Rumba, ur Peter och Vargen, Jernbanegalopp
Allsång: En liten båt, Det kom en haj, En kulen natt, Apans sång ur Djungelboken.

Pingvinen Mette på skattjakt för barn mellan 6-8 år.
Mette är tillbaka med nya äventyr, men denna gång under vattnet. 
Hon har kommit över en skattkarta och har därför tagit ledigt som dirigent från Gävle Symfoniorkester för att leta efter skatten. På vägen träffar hon nya och gamla vänner och hon gör en fantastisk upptäckt!
Mette berättar historien med hjälp av orkestern, dirigenten och barnen, som tillsammans får chansen att framföra ”Havet är djupt”, ”I Medelhavet” och ”Min Piraya Maja”.
Framförd med Gävle Symfoniorkester och Alexander Hansson november 2003.
Musik som ingår: Slavisk dans av Dvorak, Spartacus, Brahms Haydenvariationer, Kontrabassolot ur Mahlers 1:a, Bergakungens sal, Weberns Five pieces op 10 eller Sibelius Symfoni nr 1, Pukslaget, Midnight ur Cindella, , Uvertyren t Nötknäpparsviten.
Allsång: Min hatt den har…, Var nöjd med allt, Havet är djupt, Min piraya Maja, 

Snövit och de sju vargarna i Hasselbackeskogen för barn mellan 6-8 år:
Saga har kommit för att berätta sagor för barnen, men har drabbats av virrsjukan. Hon har dock fått tag på en medicin mot virrsjukan. En ny saga, som egentligen är en blandning av flera kända sagor, växer fram när Saga, med hjälp av orkestern och barnen berättar om hur hon fick tag på medicinen.
Speltid: ca 40 min och 55 min (familjeföreställning). 
Framförd med Glenn Mossop och Kungl. Filharmoniska orkestern 2000, Västerås Sinfonietta 2000, Umeå Operaorkester 2001och med DalaSinfoniettan 2003.
Musik som ingår: Askungen av Rossini, Ravel Gåsmors sagor, Jernbanegalopp, Peter och vargen, , Wilhelm Tell, Eldfågeln Dans Infernale du Roi, Beethovens 9:a, Claire de Lune
Allsång: Sudda, sudda, Tigerjakt, Var nöjd med allt, Hipp Hurra för Bamsefar

Jakten på operakatten för barn mellan 9-11 år:
Primadonnans katt har smugit sig ner på scen och gömt sig i orkestern. Enda sättet att locka fram katten är att spela operamusik, eftersom katten älskar opera.
Speltid: ca 40 min och 55 min (familjeföreställning).
Framförd med Glenn Mossop och Kungl. Filharmoniska orkestern 2001 och med DalaSinfoniettan  2003.
Musik som ingår: Flygande Holländaren, Valkyrian, Intermezzo ur Cavaleria Rusticana, Figaros Bröllop, Timmarnas dans, Aragonaise ur Carmen, La Boheme, Porgy and Bess 
Allsång: Brevet från kolonin (m ny text), Katten och svansen, Torr e´jag då,  Alla snubbar vill ju vara katt

En kuslig konsert, nyskrivet manus, aldrig framförd. För barn 6-8 år
”En kuslig konsert” handlar om det misslyckade spöket Dido (Eva). Hon är ett rädd spöke och klarar inte av att spöka eftersom hon skräms av allt läskigt som spindlar, mörker, folk som skriker och spöken. Dirigenten, barnen och orkestermedlemmarna hjälper henne under konserten att övervinna sina rädslor.
Musik som ingår: Från nya världen av Dvorak, Didos klagoaria av Purcell, Natt på Blåkulla av Rimskij-Korsakov, Siegfried Idyll av Wagner, inledningen till Symfoni nr 39 av Mozart, Begleitmusik zu einer Lichtspielscene, op 34 av A. Schönberg, Festspel för Stor Orkester, op 25 av Alfven 
Allsång: Rockspindeln, Olyckans sång, Klappa Händerna