Go to Top

REGISSÖREN

forelasning_topp
Sedan praktikterminen på scenskolan, då Eva Mutvei var regiassistent till Per-Erik Öhrn på Storan i produktionen Amahl av Menotti, har Eva regelbundet regisserat uppsättningar:

Varje år sedan 1995 i St Matteus kyrka i Stockholm. Det har varit befintliga manus/körverk eller manus som Eva har skrivit eller bearbetat. Medverkande är körer och personal. Hon har bl.a. bearbetat och regisserat Sound of Music, Folk och Rövare i Kamomilla Stad, Pigge Lunk, samt Klas Klättermus.
1998 och 2003 regisserade hon och var recitatör i Robert Sunds Mäster Wolfgang med St: Matteus Ungdomskör och Anders Frisk.
Eva har regisserat körverken Fiskmässan av Riedel/Collmar, Vägen hem av Jerker Lejon, Det Heliga Genom Tiden av Riedel/Lövestam, St: Matteus Julspel och Anna och Herr Gud av Monica Dominique.
Fiskmässan har Eva regisserat flera gånger, också vid världskyrkomötet i Luleå 1995.
Det Heliga Genom Tiden var ett beställningsverk från Svenska Kyrkan och uruppfördes på Älvsjömässan i maj 1999 med Lisa Gustavsson som solist, Matteus Barn- och Diskantkör, Kammarkören TonArt, Georg Riedel, Stefan Nilsson, Anders Paulsson och Mats Bergström.

Eva skrev och regisserade Ett Midsommarminne som byggde på en Karlfeldtsdikt för Skansens Folkdanslag, Ringleksbarnen, Spelmanslaget och solisten Karin Ericsson Back. Uppfördes på Solliden under ett par år vid Midsommartid.

Skrev manus och regisserade de avslutande Fyrverkerikonserterna i Dalhalla 2006 vid Dlahallas 10-årsjubileum. Medverkande var Meta Roos, Lise o& Gertrud, Roger Pontare, Salomon Helperin, Eje Berglund och Slottenäs Storband.