Go to Top

SKÅDESPELERSKAN

Eva Mutvei har efter avslutade studier vid Göteborgs Scenskola arbetat som frilans med scenproduktioner, TV och film. På scen har hon medverkat i bl.a. satirrevyn Kulturskrock om främlingsfientlighet med texter av Hans Dahlman (Lelle Printer)

Eva har turnerat landet runt med tre egna monologer:
Tandvårdsmonologen Kronan
där Eva framträdde som käck och charmig guide på en framtida tandvårdsklinik
Kaosmonologen
som b l a framfördes på Gävle Konserthus, där Eva höll en kaosartad ”föreläsning” om kaos.
Skälla på facket
för Trä- och skogsfacket, samt en version för SKTF/Vision, där Eva spelade en arg och missnöjd medlem som undrade varför man ska vara med i facket.

Film och TV
Jungfruresan
Eva medverkade i filmen Jungfruresan 1988, skriven och regisserad av Reidar Jönsson, där Eva spelar Mette, fru till filmens huvudperson spelad av Peter Andersson. Filmen handlar om ett gäng män som planerar att segla jorden runt.
Björnes Magasin
Eva skrev och medverkade i tio program av Björnes Magasin 1990-91. Hon hette Birgit (Nilsson) och älskade klassisk musik. Eva var gravid och växte med varje program.
Mäklarna 
SVT 2006, inledningsscenerna, med Kjell Bergkvist
• Övriga TV-produktioner

Eva har också medverkat i flera andra TV-produktioner, som den politiska deckaren Läckan, regisserad av Mikael Ekman; i Du bestämmer ”Tills döden skiljer oss åt”; som mördare i polisserien Anmäld försvunnen; i sista delen av Skärgårdsdoktorn och hon har lurat Eva-Britt Strandberg i programmet Blåsningen.

Hon har också medverkat i flera informations- och reklamfilmer.
Hon har medverkat som recitatör i flera produktioner och även spelat